ΚΟΥΖΙΝΑ

Στην παραδοσιακή ταβέρνα “O Zαγορίσιος”  στα Ιωάννινα , θα βρείτε τη δική μας μοναδική σπεσιαλιτέ σε ψητά γάστρας (αρνί & κατσίκι) από ντόπια κρέατα, κοκορέτσι, τηγανιτές συκωταριές, μπριζόλες και πιάτα της ώρας στα κάρβουνα ή τηγάνι. Επιπλέον θα απολαύσετε δροσερές σαλάτες χωριάτικες εποχής με αγνό ελαιόλαδο αλλά και  χόρτα του βουνού. Τα ολόφρεσκα λαχανικά μας τις περισσότερες φορές προέρχονται από τον κήπο του ιδιοκτήτη!  Συνοδεύστε το γεύμα σας με παραδοσιακά γαλακτερά (τζατζίκι, γαλοτύρι, τυριά) της Ηπείρου, που διακρίνονται για τη μοναδική νοστιμιά και ποιότητά τους.

Οι περισσότεροι επισκέπτες μας αναρωτιούνται πως τα πιάτα μας είναι τόσο νόστιμα!  Ο τρόπος ψησίματος στη γάστρα έχει τη δική του τεχνική. Πάντα πυρώνουμε τη γάστρα αποκλειστικά με ξύλα και όταν αυτά καούν και γίνουν κάρβουνο καθαρίζουμε τη γωνιά και βάζουμε το ταψί με το ψητό. Το καπακώνουμε και το σφραγίζουμε γύρω γύρω με στάχτη. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης τεχνικής είναι τόσο νόστιμα που φτάνουν στο πιάτο σας και είμαστε σίγουροι πως θα σας ενθουσιάσουν.

Το εστιατόριο “O Zαγορίσιος” φημίζεται επίσης για την τεράστια τεράστια γκάμα εμφιαλωμένων κρασιών παντός τύπου. Εμείς ωστόσο θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε το χύμα ντόπιο κρασί παραγωγής μας από το δικό μας αμπέλι και από τις ιδιαίτερες ποικιλίες Debina και Bodeaux, αλλά και το τσίπουρο μας.